Massage is een luxe. Of toch niet?

Bijgewerkt: 15 jul 2019


Iedereen laat zich maar al te graag eens masseren. De ene wordt graag al wat harder onder handen genomen dan de andere. Maar velen onder ons zien massage enkel als een luxeproduct, iets voor af-en-toe.

Echter heeft ons lichaam wel baadt bij een moment van rust. En dan liefst niet ‘af-en-toe’.


Ons lichaam krijgt het vaak hard te verduren. Uren zitten achter een computerscherm, lang aanschuiven aan de kassa in de winkel, kinderen rond sleuren van her naar der, te lange autoritten; om dan maar te zwijgen van de dagdagelijkse taken die in en rond het huis moeten gebeuren.

Al deze zaken zijn dingen die ieder van ons wel doet. Daarbovenop gaan we vaak nog even sporten om ons lichaam in form te houden en onze spieren wat te versterken.

Wat niet veel mensen weten is dat het ook nodig is om diezelfde spieren, die dag in dag uit voor ons in de weer zijn, soms ook de nodige ontspanning te gunnen. Bekijk het als een onderhoud van je auto, of je 2-maandelijkse afspraak aan de kapper of dat jaarlijkse bezoek aan de tandarts.

Ook je lichaam heeft soms wat rust nodig. Soms zitten je spieren al lange tijd zo verkrampt dat je er geen erg meer in hebt. Tot... die langverwachte massage.


Dus aan alle mensen met een kantoor job, (on)ervaren sporters, mama’s & papa’s,… gun je lichaam op regelmatige tijdstippen eens een moment van rust. Laat je spieren eens onder handen nemen en alle stress en pijn eruit wegmasseren, want ook jouw lichaam is kostbaar en is die 1 à 2 massages per maand meer dan waard.
24 keer bekeken

Erkend lid

Belgische Massage Federatie

©2018 by Ikari.