Slaap je beter door massage?

Bijgewerkt: 15 jul 2019


Een (voet)massage op regelmatige basis helpt niet enkel om te ontspannen, het heeft nog veel andere voordelen. Zo draagt massage ook bij tot een betere nachtrust! Massage wordt niet voor niets toegepast als eerste hulpmiddel om baby's beter te doen slapen. Het zal je verbazen wat een massage-sessie kan doen met je lichaam.


Het helpt je ontspannen

Kan je de slaap moeilijk vatten of wordt je regelmatig wakker door zorgen omtrent financiële, relationele of andere stressvolle problemen? Dan kan massage de sleutel zijn tot een diepere slaap. Uit onderzoek is gebleken dat -wie op regelmatige basis een massage krijgt- minder angst en depressieve gevoelens ervaart én hun slaapkwaliteit verbeterd. Wellicht is de oorzaak hiervan de activatie van het hormoon serotonine (het 'gelukshormoon') dat vrijkomt tijdens de massage en ons helpt om tot rust te komen.


Het verminderd pijn

Massage verminderd niet alleen stress, het kan ook helpen om pijn te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met lage rugpijn die over een periode van vijf weken, twee massage-sessies per week kregen (2x30min), een afname van pijn en een betere slaap ondervonden. Dit kan o.a. komen doordat massage het lichaam stimuleert om langer in de diepe slaap te blijven. Deze slaapfase staat bekend om het herstellend vermogen van ons lichaam te activeren.


Is het niet mogelijk om op korte termijn een massage-afspraak in te plannen?

Geen nood! Met wat hulp van je partner kan je ook al een rustgevend resultaat bekomen. Een korte rug massage van 3 minuten kan al tot 35 minuten meer en/of betere slaap leiden.

Voor een ontspannende rug massage voor je partner ga je als volgt te werk: Laat hem/haar plat op de buik liggen en maak zachte cirkelvormige bewegingen richting zijn/haar hals, beginnend onderaan de ruggengraat. Herhaal dit enkele keren. Zo kan je partner genieten van een deugddoende nachtrust!Boek nu een deugddoende voetmassage of sportmassage en ontdek zelf wat het met je doet.

26 keer bekeken

Erkend lid

Belgische Massage Federatie

©2018 by Ikari.