Voordelen voetreflexologie bij senioren

Bijgewerkt: 15 jul 2019

Onze voeten krijgen veel te verduren doorheen de jaren. We worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk actief blijven, van onze voeten wordt verwacht dat zij ons al die jaren dragen. Wist je dat een mens in zijn of haar leven gemiddeld 182.000 kilometer aflegt? Onze voeten moeten dus hard werken! Het kan dus fijn zijn voor onze voeten als zij ook eens een verwen moment krijgen.


Nog niet overtuigd dat een voetmassage iets voor jou is? Geen nood, er zijn nog vele andere voordelen die een goede voetmassage met zich meebrengt. In dit artikel som ik alvast enkele belangrijke voordelen op.


1. De bloeddruk


Op regelmatige basis een voetmassage krijgen kan helpen bij het in stand houden van een lagere bloeddruk. Door de ontspannende werking van een voetmassage neemt de hoeveelheid cortisol af in het lichaam. Cortisol staat er om bekend om de bloeddruk te verhogen.


2. Verbetert de zenuwgevoeligheid

Door ouder te worden of als gevolg van een ander probleem kunnen we problemen krijgen met de zenuwen in de voet. Als gevolg kunnen er stukken van je voet gevoelloos aanvoelen of ‘slapen’. Het bewerken van specifieke drukpunten zorgt ervoor dat deze zones beter doorbloed geraken, met als gevolg dat het gevoel kan terugkomen.


3. De bloedcirculatie

Eén van de voornaamste effecten van een goede voetmassage is het verbeteren van de doorstroming. Een betere circulatie vertaald zich in een efficiëntere toevoer van zuurstof aan cellen en een sneller herstel na een inspanning of blessure.4. Bevorderd de slaap

Massage ontspant het lichaam en het zenuwstelsel. Hierdoor wordt het makkelijker om in te slapen en is de slaap vaak van betere kwaliteit. Zo kan je de volgende dag starten met hernieuwde energie.5. Vocht afdrijvend

Voeten kunnen gezwollen zijn om verschillende redenen. Wat de oorzaak ook is, het verminderen van de zwelling zorgt voor meer comfort. Een gerichte voetmassage kan dan helpen bij het verminderen van de zwelling door het verbeteren van de circulatie.


6. Aanmaak van Serotonine(het gelukshormoon)

Een goede massage bevorderd de aanmaak van het gelukshormoon ‘serotonine’. Dit hormoon heeft invloed op de eetlust, zelfvertrouwen, emotie en eetlust. Belangrijk te weten is dat het ook ons geheugen positief beïnvloed en een rol speelt bij de verwerking van pijnprikkels.


7. Maakt je voeten gezonder!

Het bewegen, rekken en strekken bij een massage maakt je voeten soepel te houden. Pijn en stijfheid in spieren, pezen, enkels, hielen wordt op deze manier aangepakt. Je voeten blijven zo langer gezond, ook pijn kan afnemen door een regelmatige massage.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen aan een voetmassage verbonden. Het is al lang geen luxe product meer. Voor wie zich goed in zijn of haar vel wil voelen is het een belangrijk onderdeel van de zelfzorg.


Verwen jezelf met een ontspannende voetmassage die terzelfdertijd helpt bij het gezond houden van je voeten, lichaam en geest.


Deel deze post zodat ook de mensen rondom jou langer kunnen genieten van een deugddoende voetmassage en alle positieve gevolgen.25 keer bekeken

Erkend lid

Belgische Massage Federatie

©2018 by Ikari.