Voortdurende pijn is als 4 platte banden

Bijgewerkt: 1 jul 2019

De American Chronic Pain Association heeft een zeer interessante video over chronische pijn. De video is in het Engels maar de moeite om te bekijken! Hieronder de video A car with 4 flat tires:Chronische of aanhoudende pijn is als rijden met een auto waarvan de vier banden lek zijn. We denken vaak dat medicijnen het enige hulpmiddel zijn om van de pijn af te geraken, echter blaast 1 hulpmiddel maar 1 band op. We hebben er 4!


Door één band op te pompen zijn e al voor 25% geholpen, wat al een grote overwinning is. Het is echter niet voldoende om terug vlot vooruit te geraken.


We houden dus dit ene hulpmiddel en zoeken er nog drie of meer zodat we uiteindelijke weer voor 100% geholpen zijn. Elk persoon is verschillend en dus zijn de hulpmiddelen therapieën of behandelingen anders.


Het onder controle hebben of herstellen van chronische pijn, het opvullen van vier platte banden, is een groepsinspanning en vraagt tijd. Eenmaal we hersteld zijn blijft periodiek onderhoud belangrijk om niet te hervallen. Dit kan door middel van een massage, coaching, therapie, … Belangrijk is dat de pijn geen barrière meer vormt om voluit te leven!

5 keer bekeken

Erkend lid

Belgische Massage Federatie

©2018 by Ikari.