top of page
  • Foto van schrijverPaul Tielemans

Hoe vaak een massage plannen?


Regelmatig krijg ik de vraag: “Hoe vaak moet ik mij nu eigenlijk laten masseren?”. Het antwoord is echter voor iedereen verschillend. Ons advies verschilt van persoon tot persoon, het is afhankelijk van het doel dat je wil bereiken, je fysieke conditie en levensstijl.


Verder in dit artikel neem ik alvast de algemene aanbevelingen met jou door.


BELANGRIJK:

  • Bij een massage op regelmatige basis zal je merken dat je lichaam op termijn sneller en beter zal reageren op de massages.

  • Massage is geen wondermiddel dat je probleem na 1 sessie doet verdwijnen. Klachten worden vaak pas na geruime tijd op het punt dat je hulp zoekt. Zo heeft ook massage tijd nodig om het lichaam weer in orde te krijgen. 1 uurtje zal de klachten niet ineens doen verdwijnen.1. Massage als onderdeel van een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezond(er) eten en minder stress. Dan is 1 keer per maand al voldoende.


2. Voor sporters die graag tegen een goede intensiteit blijven trainen is aan te raden om elke 3 à 4 weken een massage in te plannen. Zo blijven de spieren soepel, behoud of verbetert de flexibiliteit en kan de trainingsintensiteit constant blijven.


3. Tijdens een stresserende periode of een periode van hoge intensiteit is een massage elke 1 à 2 weken zeker aangeraden om te kunnen blijven presteren. De massage kan dan een noodzakelijk moment van ontspanning bieden, een reset van lichaam en geest als het ware.


4. Zit je met chronische pijnen of spierspanning die maar niet verdwijnt, dan is een wekelijkse massage voor 4 tot 6 weken een goede frequentie om te starten. Dit geeft jouw masseur en jezelf de mogelijkheid een goed beeld van het effect van de massage en snel bij te sturen indien nodig. Na deze periode kan er gekeken worden om al dan niet verder te gaan met de massages, al dan niet op minder frequente basis.


5. Heb je een acuut probleem of heb je graag extra ondersteuning tijdens of na een behandeling bij een arts of kinesist? Dan is het aan te raden om minstens 1 keer per week voor een periode van 3 weken een massage te boeken? Na deze periode zou er al een merkbaar verschil moeten zijn en kan je beslissen om al dan niet de massages verder te zetten.


De voorgaande richtlijnen zijn algemeen. Voor mij is iedereen uniek, de massages zijn telkens afgesteld op de persoon die we voor ons hebben.

Belangrijk is dat je uitzoekt wat voor jou het beste werkt. IK zoek graag met jou mee!


Boek via DEZE link jouw massage!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page