top of page
  • Foto van schrijverPaul Tielemans

Postoperatieve massage

Een operatie kan ingrijpende gevolgen hebben op het lichaam, met een goede opvolging na de operatie kan je het herstel wel zo aangenaam mogelijk doen verlopen.

Bij een operatie denkt men al snel aan een ongeval, echter vallen ingrepen bij de plastisch chirurg ook onder deze categorie. Na een ingreep van de plastisch chirurg is een goede opvolging ook heel belangrijk, hoe beter de opvolging hoe beter het resultaat!


Bij elke operatie zij het cosmetisch of na een ongeval kan de herstelperiode bevorderd worden door massage aan de aanbevolen therapieën toe te voegen. Starten met massage is aangeraden als de sessies bij de kinesist ten einde lopen. Wil je toch liever vroeger starten bespreek het dan even met je arts en kinesist, zij kunnen aangeven of je al genoeg hersteld bent om met massage te starten.


Om het herstel te bevorderen kan de massagetherapeut kiezen uit verschillende technieken om het beste resultaat te verkrijgen. Vaak wordt er gekozen voor Lymfemassage, hierbij ligt de focus op het afvoeren van vocht. Een andere goede massagetechniek is sportmassage, de sportmasseur is getraind om te werken met blessures en tijdens de revalidatie. Hij kan jou dus perfect ondersteunen en de juiste technieken toepassen zodat je weer snel de oude bent.


Belangrijk bij de zoektocht naar een goede masseur of masseuse is de kennis van sportmassage. Aan een sportmasseur kan je vragen om extra aandacht te besteden aan de geopereerde zone. Hij zal dan zeer gericht werken om je snel weer in orde te krijgen.

Wat zijn nu de voordelen van postoperatieve massage?


  • De genezing van het weefsel wordt bevorderd. De massagetechnieken bevorderen de doorbloeding en de toevoer van zuurstof naar weefsels en organen.

  • We verminderen de ophoping van vocht, hierdoor neemt de zwelling af en wordt de pijn verminderd.

  • Met specifieke technieken kunnen we het littekenweefsel verminderen of vermijden en blijft de huid soepel, zo is de pijn minder en het resultaat mooier.

  • Door mobilisatietechnieken te gebruiken kunnen we ook de beweeglijkheid van gewrichten terug verhogen, dit is zeker bij operaties aan de voet goed te merken.

Naast deze voordelen is de ontspannende werking van een massage een fijne manier om een verwenmoment in te plannen voor jezelf. Het wegnemen van spanning is op zichzelf al een goed begin naar een goed herstel.


Zit je met vragen omtrent een specifiek probleem, wil je graag dat ik je help bij het herstellen? Stuur mij een mailtje op praktijk.ikari@gmail.com en ik stuur je zo snel mogelijk terug.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page